Label

Despre mine

Până în 2020 nu am fost niciodată în politică și nu am activat în niciun fel de organizație, nici măcar în studenție. Am, însă, un simț foarte puternic dezvoltat pentru dreptate, corectitudine și treabă bine făcută. Am intrat în arena politică când am realizat că Deva are nevoie de toate aceste lucruri, candidând la funcția de primar.

Din păcate, orașul are o imagine de declin economic și social. Tinerii pleacă după liceu, populația este îmbătrânită și orașul este plin de clădiri vacante sau neterminate, infrastructură învechită, săli de jocuri de noroc, case de amanet și magazine second-hand. Toate acestea reflectă starea reală a lucrurilor.

În iulie 2020 m-am întors acasă, la Deva, unde m-am născut și vreau să rămân!

Trecuseră aproape 15 ani de când mama și tata m-au pus pe un autocar pentru a lua drumul străinătății. Plecam în Germania, cu o bursă Erasmus, pe o perioadă inițială de șase luni. Erau plini de speranță că voi avea o viață mai bună și că voi ajunge “cineva”. Imaginea asta m-a călăuzit toată viața mea. Nu voiam să îi dezamăgesc. Părinții mei și-au investit tot timpul și toate resursele pe care le-au avut în mine și în sora mea. Să îi dezamăgesc era inadmisibil. A fost motivația mea dintotdeauna – să mă asigur că părinții mei simt că sacrificiul lor s-a meritat. Iar eu nu am privit în urmă. Am fost de neoprit.

În Germania, am descoperit materiile de Urbanism, Economie, Finanțe și Investiții în Imobiliare. Au fost cursuri la care așteptam să merg cu nerăbdare ca să pot învăța mai mult. Am decis să rămân în Germania pe o perioadă de trei ani. Am absolvit încă o facultate în Economia Imobiliarelor. Asta în timp ce am absolvit și Facultatea de Economie a Universității de Vest din Timișoara.
Apoi, în 2008, mi-am dorit să merg și mai departe, la un master în Finanțe și Investiții în Imobiliare în Anglia. Este unul dintre cele mai bune cursuri în acest domeniu din lume. Iar costurile erau pe măsură. Așa că, m-am întors acasă și le-am cerut părinților mei să facă un ultim sacrificiu. Să vândă unul dintre cele două apartamente pe care le aveau și să îmi împrumute banii ca să pot studia. Părinții mei au acceptat imediat și necondiționat propunerea. Responsabilitatea de a înapoia banii și de a nu-i dezamăgi s-a ridicat la cote maxime. Știam că nu am voie să dau greș. Și am reusit să îi fac mândri de mine și de deciziile pe care le-au luat.

Responsabilitatea și curajul – aceste trăsături de caracter – mi-au călăuzit și determinat parcursul profesional și social. Iar împlinirile personale au fost pe măsură. Am lucrat pentru fonduri de investiții în imobiliare unde compensația era mult peste salariul mediu din Germania sau Anglia. Datorită disciplinei învățate de la părinții mei, mi-am chibzuit veniturile, în așa fel încât am dat banii de studiu înapoi părinților mei și mi-am clădit o bază financiară stabilă.

Deși am locuit în străinătate, am păstrat mereu legătura cu țara mea, cu orașul în care m-am născut cu oamenii de aici. Veneam acasă ori de câte ori aveam ocazia. Într-un final, atașamentul față de familie, de locul din care am luat sevă în rădăcinile mele de om, a fost mai puternic decât satisfacția unor câștiguri financiare fabuloase.

Acum este timpul să dau înapoi. Succesul e gol fără împlinire. Iar împlinirea vine când dăm din abilitățile, cunoștințele și timpul nostru celorlalți oameni și comunității din care venim.
Mă simt onorată să am oportunitatea de a-i reprezenta în Parlament pe hunedoreni, de a ajuta orașul în care am crescut, oamenii care mi-au fost educatori, învățători, profesori, doctori, ingineri etc și generațiile de după ei – toți oamenii care m-au format și ajutat într-un fel sau altul.
Află cum poți să te implici și să faci o diferență în comunitatea ta

Copyright © 2022 Anamaria Gavrilă. Toate drepturile rezervate.
arrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram