Daea, Ciucă și Fermierii Români

Ministrul Agriculturii Daea, Premierul Ciucă și fermierii români.

 

Nimeni nu a înțeles nimic din conferința de presă a lui Ciucă cu Daea. Suntem mai confuzi decât înainte. Și acesta este și scopul. Privim la doi indivizi care se învârt în cerc și reușesc să se lovească unul de altul.

Aseară Daea ne spunea că a vorbit cu Ministrul Agriculturii din Ucraina? Ce treabă aveți dumneavoastră să vorbiți cu Ucraina? Accesul cerealelor a fost decis de Ursula von Der Layen unilateral și fără să întrebe țările membre. Dumneavoastră la Bruxelles trebuie să vorbiți domnule Daea!

Domnule Daea - nu fiți confuz! Este foarte simplu! Dacă nu v-ați dat seama dumneavoastră sunteți reprezentant al Guvernului României - trebuie să soluționați pentru fermierii români și pentru români. Nu sunteți aici să soluționați o exporturile unei țări din afara Uniunii Europene.

Agricultorii români au tăcut pentru că, deși se știa de toamna trecută că agricultorii au probleme cu depozitarea cerealelor pentru că silozurile erau pline de cereale din Ucraina, au tăcut pentru că li s-a promis compensații. Compensațiile nu au venit precum se așteptau și era corect. Deci au făcut protest, însă protestul a fost ignorat de mass media.

Compensațiile pentru fermieri nu sunt totul domnule Daea! Nimeni nu vorbește despre faptul că pe Valea Oltului jumătate de drum e căzut în Olt și pe Valea Prahovei, jumătate de drum este căzut în Vale. Asta pentru că drumurile noastre au fost supraîncărcate cu camioane de cereale cu greutăți peste limită și cu transporturi excepționale de tot felul de echipamente grele. Se lucrează de luni de zile și sunt întârzieri de 2-3 ore. Acestea sunt costuri sociale, ale timpului nostru, al românilor, pe noi cine ne compensează? Cine compensează pentru întârzieri și pierderile de business din acestea?

Deci Domnule Daea, ce aveți de făcut sunt următoarele:

- compensații de 200 de milioane de la UE, nu tot de la bugetul nostru de stat!

- compensații tot de la UE pentru repararea drumurilor!

- compensații pentru costurile de verificare, GPS, control al camioanelor! Tot de la UE!

- Sau interziceți importul și tranzitul cerealelor! Sau introducerea taxelor vamale și a controalelor de calitate pentru produsele ucrainiene.

Dumneavoastră domnule Daea sunteți acolo să negociați pentru România, nu cu românii pentru UE.

Domnule Daea - Kind reminder! Vă rog să vă dați demisia. Ne trebuie oameni tineri, vizionari, care știu să negocieze nu să execute ordine date de alții. Fiecare lună pe care dumneavoastră o petreceți în minister, este o lună în minus de experiență pentru altcineva. Lăsați-ne!

Iar fermierii români să învețe din această experiență. Aici se ajunge dacă aveți încredere în politicienii aceștia incapabili, mincinoși și trădători! Aveți un rol important în România și în societate. Aici nu este vorba numai despre bani, profit și compensație. Este vorba și despre responsabilitatea socială pe care o aveți - asigurarea hranei, calitatea hranei și menținerea unui preț rezonabil pentru pâinea românilor. Sunteți o piatră de temelie pentru România și românii își pun încrederea în dumneavoastră.

Află cum poți să te implici și să faci o diferență în comunitatea ta

Copyright © 2022 Anamaria Gavrilă. Toate drepturile rezervate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram