Ce mai Trebuie să se Vândă pentru a ne Trezi?

Termocentrala Mintia a fost vândută săptămâna trecută pentru o sumă de doar 91 de milioane de euro. Ce mai trebuie să se vândă pentru a ne trezi?

S-a vândut o capacitată de 1.200 de MW și am luat pe ea bani cu care putem construi doar 100 de MW pe gaz.

PNL-PSD au vândut un punct strategic de siguranță națională către o firmă străină.

Investitorul are o condiție de punere în funcțiune a 800 MW la Mintia pe gaz până la sfârșitul anului 2026.

Chiar dacă această investiție va fi realizată - profitul nu va fi al poporului român. Românii vor continua să plătească prețuri enorme la energie. Asta în timp ce se vor uita peste gard la o firmă străină care face profit sigur pe valorile și resursele lăsate nouă de bunicii și părinții noștri.

Așadar, numeroase întrebări rămân încă fără răspuns:

1. Unde e planul de retehnologizare pe care Ministerul Energiei trebuia să îl propună pentru Termocentrala Mintia?

2. Unde e Strategia Energetică Națională care trebuia dezbătută și aprobată de Parlament și unde asemenea vânzări precum Termocentrala Mintia trebuiau clar evidențiate?

3. De ce producția de energie de la Termocentrala Mintia a fost stopată în 2021 iar programul de conservare a fost oprit de ministrul energiei, valoarea termocentralei scăzând vertiginos chiar înainte de a fi pusă la vânzare?

4. Cum se poate ca un ministru care are datoria să mențină, să îmbunătățească și să sporească producția de energie în România - să vină să distrugă o capacitate existentă importantă și nici o instituție a statului român nu se sesizează să îl tragă la răspundere?

5. Cum se poate să închizi capacități de producție când tu ca ministru nu ai pus nimic în loc?

6. Cum poți să închizi o Termocentrală care lasă 20.000 de oameni din Deva în frig la -10 grade în plină pandemie?

 

Aceste întrebări dragi români ar trebui să ne trezească conștiința și să realizăm că acești așa-ziși conducători, nu ne răspund nouă. Ei nu ne reprezintă și trebuie înlocuiți. Soluția nu este haos, ură și disperare. Soluția nu este îndepărtarea lor fără să avem alternativă. Soluția este mobilizarea și angajamentul fiecăruia dintre noi în comunitățile noastre. Soluția este implicare. Noi suntem responsabili să înlocuim acești așa-ziși conducători cu oamenii pe care noi îi căutăm și noi îi promovăm. Oameni extraordinari există în România. Ei au nevoie de noi să îi susținem și să îi punem la loc de cinste.

Află cum poți să te implici și să faci o diferență în comunitatea ta

Copyright © 2022 Anamaria Gavrilă. Toate drepturile rezervate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram