AMR - 23 ZILE - 𝐎𝐏𝐑𝐈𝐓̦𝐈 Vânzarea Termocentralei Mintia

Au mai rămas 23 de zile până la vânzarea Termocentralei Mintia.

Sehr geehrter Herr Johannis, Sehr geehrter Herr Popescu - Lassen Sie nicht bitte zu, dass das Kraftwerk Mintia verkauft wird.

Dear Mr Ciuca - do not sell the Mintia Power Plant.

Sau în ce limbă domnilor decidenți mai luați ordine? Pentru că în românește ne ignorați pe toți.

Săptămâna aceasta Austria a anunțat, după o întâlnire de criză, că va redeschide o centrală pe cărbune care a fost închisă în anul 2020. Ce bine pentru ei că au conservat-o și acum pot să își asigure o siguranță energetică.

România este importator de energie. Ceea ce înseamnă că alte țări trebuie să producă mai mult pentru ca noi să putem cumpăra de la ele. Dar când aceste țări sunt în situația dificilă de a produce pentru consumul propriu, de unde să ne mai dea și nouă? Vom rămâne în întuneric și în frig la iarnă?

La începutul lunii martie Comisia Europeană a anunțat statele că pot folosi grupurile pe cărbune în contextul crizei energetice.

O lună mai târziu, Virgil Popescu și subordonații săi au scos termocentrala Mintia la vânzare. Nu înțelegem și nimeni nu poate să ne explice graba cu care Termocentrala Mintia a fost împinsă spre vânzarea la licitație în plină criză energetică. Intenția este să se vândă cu cât mai puțini bani, probabil cu sub 50 de milioane de euro după mai multe scăderi de preț, la ultimul termen de licitație. Domnul Virgil Popescu ne vinde o capacitate de 1285 de MV pentru a lua o sumă cu care nu putem construi nici măcar 100 MV. Băieții deștepți sunt din nou la butoane.

 

Premierul Ciucă nu se lasă mai prejos în competiția de distrugere a țării - vine și el cu un proiect de Ordonanță de Urgență pe care să și-o asume - de parcă ar suporta el consecințele. Se grăbește și el să închidă toate unitățile de producere de energie pe cărbune cât mai repede. Uită însă, sărac de inspirație un plan de înlocuire a acestor unități.

 

Ni se spune că Mintia va fi vândută cu obligația pentru cumpărător să investească în instalarea unei capacități de producție de 800 de MV la Mintia pe gaz. Ce fumigenă… Și ARO s-a vândut pe 180.000 de dolari cu obligația pentru cumpărător să investească două milioane de dolari pentru retehnologizare. Cred că știm cu toții ce s-a întâmplat în realitate. ”Super investitorul” a vândut utilajele la fier vechi, și-a luat profitul și a plecat acasă. Așa precum s-a întâmplat, conform statisticilor oficiale, cu 80% dintre companiile de stat care s-au vândut. Toate au avut promisiuni de investiții. Au ajuns însă să fie falimentate și oamenii sărăciți.

 

Nu ne lăsați în întuneric. Nu ne lăsați în frig.

Află cum poți să te implici și să faci o diferență în comunitatea ta

Copyright © 2022 Anamaria Gavrilă. Toate drepturile rezervate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram